Events

2019. április 5. pénteken a GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft szervezésében az Agriteach 4.0 projekt multiplikációs eseményét rendezték meg az agrár szaktanácsadók részére a Gödöllői Szent István Egyetemen.
Az eseményen minden magyarországi partner képviseltette magát, Horváth Zoltán a koordinátor részéről, Papócsi László és Nagy Attila GAK.

Macedóniában a próbaképzés záróeseményére 2019. május 17-én került sor. Az eseményen lehetőségük volt a képzés résztvevőinek arra, hogy beszámolhassanak tapasztalataikról, megvitathassák az esetleges nehézségeket és kérdéseket tegyenek fel a kurzus vezetőinek, tutorainak.  A képzést sikeresen elvégző szaktanárok megkapták az AgriTeach 4.0 konzorcium tanúsítványát.

Az esemény témái:
1. Tanárok tapasztalatai a próbaképzéssel kapcsolatban
2. Próbaképzés értékelése
3. Tanűsítványok kiosztása a képzés teljesítésének elismeréseként

Az Agrárinformatikai ismeretek oktatása az agrárszakképzésben című online képzést Magyarországon 51 fő végezte el sikeresen, ők a kurzus zárórendezvényén, 2019. június 13- án, Makón megkapták az “Innovatív tanár, kreatív osztályterem”, akkreditált pedagógus továbbképzési program tanúsítványát (30 kredit), illetve az Agriteach konzorcium által kiállított bizonyítványt a kurzus elvégzéséről.

Az Agriteach projektzáró eseménye Macedóniában 2019. augusztus 21-én volt. 
Az esemény témái:
 • A mezőgazdasági szakképzésben oktató tanárok igényeinek bemutatása, hogyan lehet felkészíteni a diákokat a mezőgazdaság digitalizációjára? 
 • Az elkészült tananyag bemutatása
 • AgriTeach 4.0 e-learning portál bemutatása
 • Próbaképzés tapasztalatai Észak-Macedóniában
 • Valorizáció és fenntarthatóság tervezése
 
A projektzáró partnertalálkozóra 2019. június 13-14-én került sor Makón, az összes Agriteach 4.0 részvételével.
A találkozó a következő témákat ölelte fel:
 1. Az O5 – Agriteach 4.0 próbaképzés a mezőgazdasági szakképziskolák tanárainak, tapasztalatok Magyarországon és Macedóniában

Az érdeklődő szaktanároknak/szaktanácsadóknak próbaképzést indítunk, melynek kezdése és zárásaként két találkozót szervezünk. A képzés online formában történik a tananyagfejlesztésben résztvevő intézmények tutorainak vezetésével. A képzésen való részvétel ingyenes. A próbaképzés várhatóan 2019. március elején kezdődik, a záró találkozó Makón kerül megrendezésre, tervezett időpontja 2019. június. 14. A pilot képzés nyitó rendezvényén több, mint 30 középiskola tanár vett részt az ország különböző területeiről és szinte minden résztvevő jelentkezett a képzésre is.

A próbaképzés Macedóniában egy kontakt nappal kezdődött, melyen bemutatásra került az online tanulási felület, navigáció a kurzuson belül illetve lehetőség nyilt arra, hogy a résztvevők és a tutorok személyesen is megismerhessék egymást

A próbaképzés 2019. április 1-jétől május 6-ig tart, Macedónia északi részéről, hét szakképző iskolából 20 tanár iratkozott be az online tanfolyamra. 

Az esemény céljai:

A 3. partnertalálkozó fő feladata az online kurzus felépítésének, elemeinek megbeszélése valamint a próbaképzés megrevezése volt.

A találkozó részletes programja:

A második partnertalálkozó fő célja a két felmérés értékelése továbbá  a tananyagfejlesztés, és az online tanulási felület megtervezése.

A találkozó programja részletesen:

 1.  O1-O2 eredményeinek áttekintése a tananyagtervezés érdekében
 2.  O1-O2 értékelése a partnerek által
 3. Az O3 tananyagfejlesztés részletes áttekintése, modulok felépítése, témák összeállítása
 4. A Moodle online tanulási felület felépítése, funkciói
 5. Disszeminációval kapcsolatos teendők
 6. Pénzügyi kérdések

Az Agriteach 4.0 projektnyitó partnertalálkozójára 2017. szeptember 11-12-én került sor  Gödöllőn. 

A találkozó témái: