O5 AgriTeach 4.0 próbaképzés a mezőgazdasági szakközépiskolák tanárainak

O5 AgriTeach 4.0 próbaképzés a mezőgazdasági szakközépiskolák tanárainak

magyar

A mezőgazdasági szaktanárok részvételével pilot képzés indul a projekt két célországában, Magyarországon és Macedóniában. A képzés egy információs nappal indul, melyen bemutatásra kerülnek a tervezett képzés moduljai, ütemezése továbbá az online tanulási felület. A cél egy hatékony tanulási közösség létrehozása. A nyitórendzevény egyben a résztvevők toborzására is szolgál.
Az online képzés elsőként Magyarországon indul, majd egy hónappal később Macedóniában is, átadva a kurzus során szerzett tapasztalatokat.

A pilot képzés hálózati tanulás módszertanán alapul A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy sszakoktatók/ tutorok támogatják a résztvevők online kommunikációját és együttműködését, továbbá ösztönözzék őket a tudásmegosztásban való részvételre. Ez a módszer meglehetősen különbözik a tipikus MOOC-okétól, ahol a résztvevők gyakran egyedül tanulnak a saját tempójukban. A kurzus résztvevői szervezett csoportként fognak dolgozni, a tanulásban való előrehaladásukat a képzés teljes hossza alatt  tutorok támogatják.

A pilot képzés záró, értékelő eseményére meghívást kapnak a kurzus résztvevői, ahol  lehetőségük lesz megbeszélni a próbaképzés tapasztalatait,  kérdéseket feltenni az oktatóknak és a szervezőknek, valamint megoszthatják jövőbeli terveiket.

A képzésben résztvevők tervezett létszáma:
Magyarország 30 fő
Macedónia 15 fő